• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Председница Владе Србије Ана Брнабић у посети општини Жагубица

Председницу Владе Србије Ану Брнабић дочекали су у Крепољину председник општине Жагубица Сафет Павловић, председница Скупштине општине Оливера Пауљескић, заменик председника општине Предраг Ивковић и помоћник председника Душан Милосављевић.  

Премијерка је претходно обишла вртић у Кепољину, недавно реновираног и адаптираног средствима Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику и локалне самоуправе, а обиласку реновираних просторија вртића претходио је срдачан сусрет премијерке са мештанима.

“Преносим велике поздраве председника Вучића који  није могао да дође, али ће свакако обићи Жагубицу у наредном периоду! Ово је први пут да сам у Жагубици, овакву природу, овакву лепоту скоро нисам видела, имамо шта да урадимо овде да би појачали економски развој и да долазе сви да виде ово чудо и ову природну лепоту и да се одморе", изјавила је премијерка Брнабић.

Са министром здравља Златибором Лончаром, председником општине Сафетом Павловићем, председницом СО Оливером Пауљескић и директорком Дома здравља Весном Стојиловић Гвозденовић, обишла је Здравствену амбуланту у Лазници, где је протеклих месеци вакцинисан највећи број заинтересованих мештана и позвала грађане који се нису вакцинисали да то учине, јер је вакцинација у овом тренутку основна мера здравља и питање националне безбедности.

Најављена је и скорашња изградња ауто пута "Вожд Карађорђе" који ће пролазити из правца Сувог Дола, између насеља Жагубица и Лазница, и даље за Бор.

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB