Штампа

Банка Поштанска штедионица успешно припојила МТС банку

Банка Поштанска штедионица а.д. Београд успешно је извршила процес припајања МТС банке а.д. Београд закључно са данашњим даном.

Тиме је финализован врло интензиван и захтеван процес формално-правног, регулаторног и техничког усклађивања рада обе банке.

Од данас, сви клијенти МТС банке могу неометано да наставе да користе све производе и услуге које су имали у тој банци, уз додатне бенефите које ће имати коришћењем услуга Банке Поштанска штедионица.

Завршетком овог процеса настала је јединствена банка која ће у наредном периоду умети да у синергијском споју искористи компаративне предности које је свака банка појединачно носила са собом – Банка Поштанска штедионица најразвијенију мрежу експозитура широм земље и највећу базу клијената, а МТС банка модерне дигиталне сервисе.

На овај начин, створена је јака и стабилна државна финансијска институција која ће бити у прилици да одговори захтевима и дигитално најзахтевнијих клијената уз очување своје традиционалне базе. Тиме банка са јасно артикулисаним државним интересом заокружује процес ове интеграције на задовољство пре свега њених садашњих и будућих клијената, надлежних државних институција и регулатора.