• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Масован одзив и оштра конкуренција на општинској смотри рецитатора у Жагубици

 Opstinska smotra recitatora u Zagubici 2017Такмичење рецитатора општине Жагубица одржано је у среду, 15.марта у ОШ ’’Моше Пијаде’’. Смотра рецитатора је обухватила све узрасне категорије ученика – од првог разреда основне школе, до средње, подељених у три групре, а одзив је, према речима организатора, био изузетно масован и обухватио 30 учесника из све четири школе на подручју општине. Жири, кога су чинили наставници српског језика и књижевности школа из Лазнице, Крепољина и Жагубице, имао је нимало лак задатак да међу оштром конкуренцијом ученика одреди најбоље, а на крајњи резултат утицали су бројни чиниоци на које је жири обраћао пажњу: акценат, начин извођења, сугестивност приликом презентације и адекватан одабир песме примерен узрасту.

У оквиру млађе узрасне групе прва три места припала су: Милошу Игњатовићу, Лидији Ђорђевић и Лани Трајковић. У средњој групи прво место поделили су Марко Пећић и Елена Пистолић, друга је била Ивона Илић, а треће место припало је Ани Пајић и Марини Динић. Старија група такмичарки из средње школе представљала је и најоштрију конкуренцију и међу њима је треће место заузела Александра Милутиновић, друго Милица Буцкић, а прво Милица Миловановић.

Организатор овог такмичења био је КПЦ’’Јован Шербановић’’, суорганизатор ОШ’’Моше Пијаде”, уз свесрдну помоћ локалне самоуправе која је обезбедила награде за најбоље и пружила пуну подршку.

Окружно такмичење биће одржано у недељу,  9. априла у Жагубици.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=_fRHuPO-z3g{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB