• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Ефикасан рад Општинског већа

 42 Sednica Opstinskog veca u ZagubiciВећници општине Жагубица одржали су у среду , 05. априла 42. седницу на којој је је разматрано преко 60 тачака, од којих ће се пред одборницима Скупштине општине на наредном заседању наћи три: Извештај о раду Туристичке организације општине  Жагубица за 2016. годину, Извештај о раду Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ за 2016, као и допис Културно – просветног центра  Жагубица у вези Плана рада за 2017.  годину.  

Чланови Општинског већа, једногласно су подржали:  Предлог чланова организационог одбора за Манифестацију „Сабор Врела Хомоља“ за 2017. годину,  Захтев Основне школе „Јован Шербановић“ из Лазнице за остваривање права на бесплатну ужину за треће дете, Извештај о раду општинског правобранилаштва општине Жагубица за 2016. годину, Предлог Одлуке о поверавању послова Асоцијацији за Рурални развој општине Жагубица, Предлог програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за подручје општине Жагубица и Захтев компаније ФЦЦ  за повећање цене сакупљања отпадног материјала. Такође је дата сагласност на Захтев  ЈП за планирање и управљање пројектима за потписивање уговора у вези пројекта  реконструкције улице Цара Лазара у Крепољину и подржан Предлог решења ЈП за планирање и управљање пројектима општине Жагубица о давању сагласности за потписивање појединачних уговора, а тичу се уређења улица.

Разматрани су и Предлог решења о давању сагласности на План и програм уклањања објеката на територији општине за други квартал 2017. године, Извештај централне пописне комисије о извршеном попису имовине и обавеза са стањем на дан 31.12.2016. и стање објеката на противграднима станицама .

Захтеви за финансијску и другу помоћ , по одлуци чланова већа Општинске управе Жагубица, биће упућени надлежним институцијама на разматрање.

42. седницом већа Општинске управе Жагубица председавао је заменик председника општине Жагубица, Предраг Ивковић. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=UoWNNDtFDjQ{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB