• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

"Дани проје и сира" ове године 19. августа у Медвеђици

 Najava za Dane proje i sira u Medvedjici 2017У суботу  19. aвгуста, у насељу Медвеђица биће одржана културно-гастрономска манифестација  „Дани проје и сира”.

Излагачи ће своје производе поставити у 10 часова и у исто време почињу и пријаве такмичара по категоријама за најукуснију проју и сир, а манифестација обилује и спортским и музичким програмом.

Домаћини и њихови гости из суседних села такмиче се у надвлачењу конопца, бацању камена с рамена, прецизном шутирању лопте и другим активностима.

Ову манифестацију су покренули сами мештани села Медвеђица, најмањег села у општини Жагубица, а тада се окупљају не само мештани овог и околних насеља, већ и велики број оних који су на привременом раду у иностранству.

Богат програм, целодневни садржаји и манифестација која негује традицију и окупља бројне посетиоце из свих крајева Србије, ове године биће одржана десети пут заредом.

Културни програм и додела награда победницима почиње у 14 часова. Након програма биће организована вечера за госте, а сви заинтересовани могу уплатити котизацију која по једној особи износи 1000 динара у ТО општине Жагубица и о свему се детаљније информисати путем бројева: 012/ 7643-657 и 062/80-98-324.

Организатор манифестације је Туристичка организација општине Жагубица, а генерални покровитељ општина Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=evxSGxfoDl0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB