Штампа

Одржани 7. „Пантелејски сусрети“ у Милановцу

 7. Pantelejski susreti u MilanovcuПантелејски сусрети, манифестација по којој је насеље Милановац у општини Жагубица препознатљиво и која се сваке године организује на Дан Св. Пантелејмона, 09. августа, одржана је ове године седми пут.

Програму је претходио дефиле учесника од центра насеља до основне школе у којој је и одржана  манифестација.

Наступила су културно-уметничка друштва : КУД ‘’Слемен” из Милушинца код Сокобање, ‘’Ђура Јакшић’’ из Великог Села- општина Мало Црниће и ‘’Извор’’ из Лазнице, као и инструменталисти пред којима је, судећи према реакцијама публике, сигурно блистава каријера: Невена Обрадовић, соло гитара, и Милан Илић, млади виртуоз на хармоници из Великог Села.

Програм је отворио заменик председника општине Жагубица Предраг Ивковић.

На крају програма, председник МЗ ‘’Врело” Тихомир Пауновић, доделио је захвалнице свима онима који су на било који начин допринели организацији овог догађаја, као и свим појединцима из овог места који су учествовали у опремању нове сеоске амбуланте на почетку ове године, што је свакако догаћај вредан пажње с обзиром на то да је Милановац прво село у коме су се мештани организовали на овакав начин и својим прилозима допринели користи свих мештана села, а то су свакако потези које подржава и помазе и локална самоуправа.

Организатор манифестације је Туристичка организација општине Жагубица и Месна заједница ‘’Врело’’ Милановац, уз  покровитељство општине Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=a0n1uqAfH1s{/videobox}