• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дечија недеља у школи и вртићу у Милановцу

 Aktivnosti vrtica u ZagubiciПодручно одељење Oсновне школе “Јован Шербановић” и издвојена припремно предшколска група „Зумбули“ Предшколске установе „Полетарац“ у насељу Милановац,учитељи Мирела Савић, Марко Михајловић и васпитачицаМаја Павковић, у оквиру Дечије недеље организовали су следеће активности: школа некад и сад, бакина трпеза, градимо мостове међу генерацијама, пријем ђака првака и шеширијаду.

Основни циљ активности „Школа некад и сад“био је да се ученици и предшколци  што боље упознају са начином образовања и васпитања деце у прошлости, методама и начинима рада, као и да на тренутак оживимо дух наше традиције и обичаја.У току дана деца одевена у народној ношњи пратила су наставне активности, а Јереј Саша Серафимовић одржао је пригодно предавањена тему прослављања крсне славе.

Бакина трпеза је активност организована у циљу упознавања деце са начинима припремања, традиционалне хране Хомоља. Активност је реализована у центру насеља Милановац, где су деца заједно са родитељима,бакама и декама, учитељима и васпитачицом припремили трпезу традицоналних јела и заједно са мештанима уживалима у укусима хране из прошлости.

У оквиру активности  „Мостови међу генерацијама“, угостили су родититеље, баке и деке где су они показали своја умећа. Деца су их радо посматрала и уз њих  усвајала нове вештине, а заузврат су од пластелина направила чланове своје породице и тиме им указала велико поверење. Радионица је била динамична и веома занимљива. Активност су улепшали заједничким исписивањем порука деци света, на папирним змајевима  и балонима.

У основној школи у Крепољину је поводом пријема ђака првака у Дечји савез одржана кратака приредба, ученици су добили пригодне поклоне и засадили дрво генерације..

Најмлађи нису одолели креативним шеширима и уживали су представљајући себе кроз шешир који поруку носи: Ветар дува, ветар свира,оста деда без шешира. Шешир дедин нов остаде на кров, а на ову седи маче,па удари шапом јаче. Врати шешир деди и оста да седи“.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=pAe6iQuNJK0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB