• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Други „Хомољски Сусрети дијаспоре“ у Вићенци

 KUD Izvor iz Laznice u Italiji 2017Други  Хомољски сусрети дијаспоре одржани су у Италији у Вићенци протеклог викенда. На једном месту скуп емоција људи који живе и раде у Дијаспори помешан са утисцима гостију из Србије, Италије и Аустрије произвео је лепо дружење и дивне тренутке које ће заувек остати упамћени.

Културно – забавни програм заједно са Српско- спортским културно  уметничким друштвом “Хомоље” из Креаца као домаћином и организатором, припремили су чланови Kултуно – уметничких друштава и фолкорних ансамбала: “Вељко Дугошевић” из Кучева, “Извор” из Лазнице, “Јелек” из Арзигнана, “Никола Тесла” из Аустрије, “Никола Тесла” из Удина из Италије,  Српска културна заједница “Свети Сава” из Валдања и Српска школа “Свети Сава” из Италије који су приказали игре и песме карактеристичне за поднебља из којих долазе.

Манифестацију је отворио Душан Алексић, председник Савеза Срба  у Италији а госте је забаљао оркестар Слађана Шонића чији су се чланови потрудили да посетиоци Манифестације других по реду „Сусрета Дијаспоре“ одржаних у Вићенци  својски уживају у песми и доброј атмосфери.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=L6w4jzNlfZM{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB