• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Пријем ватрогасаца поводом Дана заштите од пожара

 Nenad Rdulovic iz Zagubice dobio nagradu za najboljeg vatrogasca u 2017Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица, угостио је у петак 10. новембра, Горана Ђорђевића, начелникa одељења за Ванредне ситуације града Пожаревца, Николу Микића, kоманданта Ватрогасно – спасилачког батаљона у Пожаревцу и ватрогасце ватрогасне јединице у Жагубици, а повод је био Дан заштите од пожара, који  се традиционално у Србији  обележава 07. новембра.

Том приликом разговарало се о активностима и ангажовању ватрогасне јединице у Жагубици, потешкоћама са који се суочавају на терену и осталим битним питањима карактеристичним за ефикасно деловање у свакој ситуацији.

Обученост кадра Ватрогасне јединице у Жагубици, како је истакао Горана Ђорђевић, начелник одељења за Ванредне ситуације Пожаревац, и спремност за деловање у датим околностима су на врло завидном нивоу.  

Ђорђевић се такође осврнуо и на формирање добровољних ватрогасних друштава која понајвише представљају подстицај младима, док је Радиша Симеоновић, командир Ватрогасне јединице у Жагубици, говорио је о раду јединице у протеклој години.

Награду за најбољег ватрогасца у текућој години, коју традиционално додељује локална самоуправа општине Жагубица, добио је Ненад Радуловић, ватрогасац из Жагубице.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=yWxXSUGu0xA{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB