• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Европска недеља превенције рака грлића материце

 Evropska nedelja prevencije raka grlica matericeВећ дванаесту годину заредом, у Србији се, на иницијативу Европске асоцијације за борбу против рака грлића материце, последња недеља у јануару обележава као Европска недеља превенције рака грлића материце, са циљем да се у том седмодневном периоду посебно интензивирају све оне активности које пажњу јавности адекватно усмеравају ка чињеници да је рак грлића материце и даље у самом врху међу узроцима обољевања.

Европска недеља превенције рака грлића материце ове године, обелележава се од 28. јануара до 3. фебруара.

На ову тему говорио је др Пуниша Илић, специјалиста гинекологије и акушерства, лекар у дому здравља у Жагубици, истакавши притом да је то најпревентабилнија врста карцинома који се најлакше може открити, а услов је да се пацијенткиња на време јави лекару и потражи помоћ.

Браничевски округ, по речима гинеколога, др Илића, заједно са Зајечарским и Борским округом бележи највећи број оболелих од већ поменуте болести.

Овогодишњим слоганом „Стоп раку грлића материце“ шаље се снажна порука становништву о важности преузимања личне одговорности за сопствено здравље, пре свега, указивањем на све доступне превентивне мере.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=WosS5b38d1U{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB