Штампа

Прославњена школска слава Свети Сава

 Sveti Sava u opstini Zagubici 2018Школска слава Свети Сава обележена је и у школама и вртићу у општини Жагубица. Свечаности су започеле Светосавском химном, а ученици су у свакој образовној установи припремили и кратак културно - забавни програм.

Дан су својим присуством додатно увеличали и представници локалног руководства по свим школама,а у Техничкој школи присутне је поздравио директор Душан Милосављевић.

У Основној школи „ Моша Пијаде“ у Жагубици сечење славског колача обавио је протонамесник Мића Велиављевић, а славу је свима честитала директор школе Сунчица Јовић пожелевши пуно радости са жељим да се слава слави још дуги низ година.

Основна школа „Јован Шербановић“ у Лазници, такође је уприличила резање колача како у матичном, тако и у подручном одељењу у Селишту, а обреду су претходили и литургија и забавни програм, рекао је директор Неша Пећић.    

Ученици Основне школе „Јован Шербановић“ у Крепољину су заједно са наставнивцима, директором школе и верницима, ломљење славског колача уприличили у цркви „СВ. Стефана “ у Крепољину.

Колачар био Александар Грујић, док ће 2019. године на Савиндан колач резати Зоран Томић.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=dgyC_QghquY{/videobox}