• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Национални дан без дувана

 Nacionalni dan borbe protiv pusenjaВећ више од две деценије у Србији се 31. јануар обележава као Национални дан без дувана, а циљ је да се шира јавност упозори на штетне ефекте употребе дувана као и излагања дуванском диму.

Овогодишњи слоган Националног дана без дувана „Одрасли пуше и мене гуше” посебно наглашава опасности којима су млади изложени удисањем дуванског дима из окружења.

Најбоља и најефикаснија мера превенције у борби против штетног дејства дуванског дима на здравље, како је истакла Радмила Оштрељановић, виша медицинска сестра у Дому здравља у Жагубици, јесте континуирана, адекватна и правовремена едукација коју спроводе свакодневно.    

У свету тренутно има више од једне милијарде пушача, од који 80% живи у земљама ниског и средњег прихода. Светска здравствена организација указује на то да више од 7 милиона људи сваке године умре због коришћења дувана, који појачава неједнакост у здрављу и погоршава сиромаштво, јер најсиромашнији људи троше мање на основне потребе као што су храна, образовање и здравствена заштита.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=C_UWItOSTng{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB