• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Бадње вече у Медвеђици

-Badnje vece u MedvedjiciМештани насеља Медвеђица, једног од најудаљенијих села  у општини Жагубица,  организовано су прославили Бадње вече и тако у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику Божићу, упалили бадњак. У присуству Јереја Саше Серафимовића, пароха крепољинског, уз обред освећења и  молитву, бадњак - свето дрво, упалили су на платоу испред  Ловачког дома.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, родом из Медвеђице, поносан и пуног срца , што радост поводом верског празника  може да подели са становницима села одакле вуче корене, посебно је нагласио да место рођења свако носи у срцу.

„Посебно ми је драго што вечерас могу да будем са својима у месту где сам рођен, мало нас има, али су вечерас сви мештани са мном и то ме још више радује. Желим да грађанима општине Жагубица са овог места, пожелим све најбоље поводом предстојећих празника, као и да честитам Српску Нову годину. Нека сви буду срећни као ја вечерас међу својима“, истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Сложни, већ неколико година уназад, становници Медвеђице, најмањег села у општини Жагубица, за Бадњи дан припремају заједничку посну трпезу, а временски услови који и нису били баш најбољи 6. јануарске вечери, нису их омели ни ове 2016. године, да се окупе и да заједно са председником општине поделе лепе тренутке пред празнике, присете се прошлости и једни другима упуте најлепше жеље. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=7rvIMisfL2c{/videobox} 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB