• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Процена грађевинске вредности непокретности у јавној својини

Процена грађевинске вредности непокретности у јавној својини

У оквиру пројекта ,,Ефикасно управљање јавном својином за успешније локалне самоуправе“ завршена је обука и менторство за процену вредности непокретности  у јавној својини Града.

Наиме, дводневна обука je завршена у јуну месецу, а саму обуку су похађали запослени у општинским управама које су партнери на Пројекту. Током обуке је израђена методологија процене грађевинске вредности непокретности, за објекте нискоградње, као и за објекте високоградње. Оно што је важно напоменути је да је методолија једноставна и да запосленима прилично олакшава рад на самој процени вредности онога што локална самоуправа поседује у свом власништву.

Ментори су, током јула и прве половине августа месеца одлазили у сваку од седам општина партнера на Пројекту и заједно са запосленима радили на процени вредности, а по усвојеној методологији.

Важно је истаћи да је, по Закону, обавеза локалних самоуправа да воде евиденцију имовине у свом власништву, редовно ажурирају податке о истој, као и да имају вредност те имовине у својим званичним пописним књигама.

Пројекат, подсећамо, предвиђа низ активности које ће за крајњи резултат имати успостављен још ефикаснији систем управљања јавном својином. Пројекат се финансира у оквиру Ексчејнџ 5 (Exchange 5) програма. Вредност пројекта је 208.000,00 евра и траје до 22. децембра  2019. године

“Ова публикација је направљена уз финансијску помоћ Европске уније. За садржај ове публикације искључиво је одговоран Град Пожаревац и нужно не представља званични став Европске уније”.


© 2022 Општина Жагубица
design by XB