• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У најави измене Закона о заштити од изложености дуванском диму

-hvala sto ne pusiteЗаконом о заштити становништва од изложености дуванском диму уређују се мере ограничења употребе дуванских производа ради заштите становништва од излагања дуванском диму, контрола забране пушења и надзор над спровођењем овог закона.

Републички санитарни инспектор,Душанка Стојадиновић Митић, која послове обавља и на територији општине Жагубица, прецизирала је да то подразумева да су, у случају присутности особа које конзумирају дуван, штетности од цигарета подједнако подложни и пушачи и непушачи.

Проширења постојећег закона тренутно су у процедури навела је г – ђа Стојадиновић Митићl, а грађанима изнела јасну поруку да прво добро размисле да ли ће конзумирати цигарете, јер се то сагледава са више аспеката од којих је прво и најбитније здравље.

Поред тренутно актуелне теме о изменама наведеног закона,  Републички санитарни инспекторДушанка Стојадиновић Митић, навела је и остале послове које су у надлежности овог органа, и посебно похвалила грађанеи послодавце када је у питању спровођење мера наложених од стране Републике.

Добра сарадња становништва са санитарним и другим инспекторима доприноси бољитку и стварању лепших животних услова, а поштовање закона од стране грађана истовремено ствара и здравију друштвену средину.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=BYlUgHncds8{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB