Штампа

Изложба слика са ликовне колоније “Брод –Београд“ отворена у Жагубици

-Izlozba slika - Brod u ZagubiciУ галерији Удружења ликовних уметника Хомољау  Жагубици отворена јеизложба слика са ликовне колоније “Брод –Београд“.

Испред  домаћина обратио се Влада Тодоровић, потпредседник удружења, који је поздрављајући присутне рекао да помоћ и подршка у самом организовању највише стиже од колега из галерије „Круг“ из Пертовца на Млави, на чему је несебично захвалан,  као и од локалног руководства општине Жагубица  које у потпуности подржава све културне садржаје, где спадају и изложбе престижних имена Српске уметности.

Поставку је са одушевљењем отворила Марија Алексић, учесница Међународне ликовне колоније  „Хомоље АРТ“ Жагубица 2015 и том приликом нагласила да је представљен широк спектар „дневника“ вођеног на броду и да посетиоци могу видети различие изразе и материјале, графику, слике и скулптуре са различитим комбинацијама.

Испред локалне самоуправе, отварању  је присуствовао председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић, као и уметници Станко Костић, фотограф, који Хомоље презентује кроз уметничку фотографију и тако представља све лепоте општине Жагубица, и учесник колоније Миленко Михајловић.

Колонија која је настала на броду, захваљујући уметнику Срђану Станишићу, презентована је у Жагубици на иницијативу познатог уметника Светомира Арсића Басаре, била је јако посећена, а циљ изложбе био је да се упути захвалност свим уметницима који раде у колонијама и стварају дела светских размера.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=8baoii3FiiU{/videobox}