• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Малишани ПУ „Полетарац“ Жагубица у посети установама и предузећима

1e177fd5-819f-4203-8b50-842d9602748aПредшколска установа „Полетарац“ Жагубица сваке године у оквиру својих редовних активности организује посете установама и предузећима у којима су запослени родитељи деце предшколаца и млађих предшколаца и на тај начин се упознају са разним занатимаи занимањима људи.

Тако су протеклих дана деца су у пратњи својих васпитача обишла Ватрогасну јединицу у Жагубици, где су им запослени кроз разне вежбе и на духовит, али крајње занимљив начин упутили у свет којим се баве ватрогасци. Малишани су се посебно занимали за опрему ватрогасаца, а били су одушевљени причама о храбрим чикама који се боре против ватре. Поред тога, деца су обишла Општинску библиотеку „Јован Шербановић“, затим,  изложбу скулптура у старом Дому културе у Жагубици и самосталне предузетнике, односно родитеље који су власници самосталних и занатских радњи . 

Једна од установа коју су малишани обишли, била је и Општинска управа општине Жагубица. Током обиласка зграде општине, децу су кроз све канцеларије спровели Влада Милошевић и Драгана Милосављевић, родитељи деце. 

Деца су обишла Општински услужни центар, где су разговарали са запосленима, обишли канцеларију начелника за опште, заједничке и скупштинске послове, упознали се са начелником одељења за економски развој и са начелником управе. Затим су обишли рачуноводство и упознали се са њиховим  радом и надлежностима, а затим и кабинет председника општине Жагубица, који им је уз добродошлицу пожелео срећно детињство, да расту и уче, и једног дана раде за напредак своје општине.

Деца су том приликом председнику постављала веома интересантна питања у складу са њиховим узрастом.

Васпитачица Милица Станојев каже да су деца углавном изјавила да желе да се сутрадан, када буду одрасла, баве истим послом којим се баве и њихови родитељи.

По завршетку упознавања и разговора, уследило је и сликање са председником, након чега су малишани са својим васпитачима  наставили даље...

Следеће што су обишли била је зграда Поште у центру Жагубице. С обзиром да је снимање унутар Поште било забрањено, екипа тв Хомоља их је сачекала испред зграде, где је уследило фотографисање и по који интервју.

Најзанимљивије је то што се малишанима очигледно од свега представљеног највише свидео микрофон до кога су једва чекали да дођу.

У оквиру ове теме посетили су  и фризерски салон, такође у центру Жагубице, где их је Угостио љубазни фризер, који им је показо фризерски алат и материјал који користи у свом раду. 

Предшколска установа „Полетарац“ настоји да и у даљем периоду обилази установе  како би се деца упознала са радом истих и на тај начин створили јасну слику о занимањима својих родитеља.

Предстоји им обилазак Полицијске станице, Дома здравља, апотеке и још других установа, предузећа и занимања како би заокружили овај леп догађај, приликом кога стичу нова знања.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=GjoDi48ya1Y{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB