• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У општини Жагубица бесплатан превоз за све грађане

-Pesplatan prevoz za sve gradjane na teritoriji opstine ZagubicaОпштина Жагубица једна је од ретких општина која је за предшколце, основце али и средњошколце обезбедила бесплатан аутобуски превоз. Међутим овде се не завршава списак оних који ће ову услугу моћу и да користе бесплатно. Наиме, на иницијативу председника општине Жагубица, Сафета Павловића, општинско Веће је на последњој седници донело одлуку о бесплатном аутобуском превозу на територији општине Жагубица за све грађане. Локална власт је поносна што мештанима то може да омогући.

“Желим да обавестим грађане општине Жагубица да је данас на мој предлог Општинско веће донело одлуку о увођењу бесплатног превоза за све грађане на територији наше општине, без обзира на године старости. Ми смо и једна од ретких општина у Србији која је имала бесплатан превоз за све ученике који похађају вртић, основну школу и средњу школу“, рекао је председник општине Сафет Павловић.

На овој седници решен је и један од горућих проблема грађана, донета је одлука којом се отписује дуг који становници имају према ЈКП Белосавац а тиче се услуге одношења смећа.

„Сви смо упознати да у задње време има великих проблема око дугова који наши грађани имају према комуналном предузећу због скупљања и одношења отпада. На мој предлог, Општинско веће је данас такође донело важну одлуку да се сви ти дугови грађанима отпишу, а локална самоуправа ће изнаћи решење и према ЈКП „Белосавац“ у име грађана измирити тај дуг“, истакао је Павловић

Одлука о отписивању дуга прека комуналном предузећу ступа на снагу одмах.

Што се тиче бесплатног превоза грађана, обзиром да на подручју жагубичке општине постоје два превозника „Овелија“ и „Дарком“, следи расписивање тендера о избору најповољнијег аутобуског превозника и већ почетком априла знаће се који ће понуђач тај превоз вршити. 

Овом одлуком општина Жагубица је друга општина у Србији која је омогућила свим житељима бесплатан аутобуски превоз.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=JUNy4lEWM3w{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB