• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложбом слика обележен дан рођења Младена Јосифовића

-Obelezen dan rodjenja umetnika Madena JosifovicaУ част рођења Младена Јосифовића из Сувог Дола, познатог уметника и академика из Хомоља, Удружење ликовних уметника из Жагубице сваке године, 10 марта, на посебан начин обележава овај датум,који је за уметнике веома значајан и важан.

Ове године у холу Дома  културе у Жагубици уприличена је ликовна радионица сликара из Пожаревца, као и изложба слика са Међународног Еко – ликовног Сабора „Чачалица 2015“.

Секретар Удружења Влада Тодоровић, посебно је нагласио да је и изложба  вредна из више разлога, а један од њих је свакако и обогаћивање Галерије велелепним делима уметника који то несебично заслужују.

Председник Удружења ликовних стваралаца „Милена Павловић Барили“, Павле  Миладиновић, изразио је задовољство што уметници Хомоља увек подржавају активности уметника из Пожаревца и истакао да су на ликовном Сабору у Пожаревцу општину Жагубица представили вајар Јанко Лалић и сликар Драгиша Симоновић који су стварали традицију и колонију допунили изузетним уметничким радовима.

Изложби  која је отворена у Жагубици, у част рођења Младена Јосифовића, поред учесника и осталих уметника из Жагубице, присуствовали су и ученици Основне школе „Моша Пијаде“ - таленти, ствараоци ликовних радова, који ће свакако бити увршћени у галерију Удружења ликовних уметника.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=c2mkwfcWsgE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB