• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Председник општине Жагубица примио делегацију Румуније

-Zamenik predsednika opstine Rekas iz Rumunije u ZagubiciНаставак успешне сарадње општине Жагубица и суседне нам државе Румуније, потврђен је посетом Делегације Румуније општини Жагубица.

Делегацију је представио Данијел Никула Силвиу, заменик председника општине Рекаш, кога је срдачно дочекао председникк општине Жагубица Сафет Павловић,у петак, 25. марта.

Разговор је текао у правцу реализације програма прекограничне сарадње и пројекту који финансира Европска унија , а који заједнички рализују поменуте општине и односи се на стварање услова за заштиту животне средине кроз унапређење техничких и људских капацитета за гашење пожара.

Председник општине Жагубица Сафет Павловић, изразио је посебно задовољство што се указала могућност да сарађује са општином Рекаш и то баш на тему која има велики значај за саму општину, с обзиром да је 70 посто површине под шумом. Истакао је да општина Жагубица има изузетне туристичке потенцијале, на чијој се промоцији интензивно ради, у циљу привлачеља што већег броја туриста.

Очаран благодетима Хомоља, заменик председника општине Рекаш Данијел Никула Силвиу, такође се базирао на природним лепотама које има и Румунија и посебно нагласио да ће сарадња свакако бити дугорочна и на обострано задовољство, подједнако корисна за обе општине.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=6GFVtwgyfwM{/videobox}


© 2020 Општина Жагубица
design by XB