• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обележен први април - Дан омладинских радних акција

-Penzioneri sadili ruze u Zagubici 1. aprilaПрви април - Дан омладинских радних акција, обележен је у многим местима широм Србије, па и у општини Жагубица, где су се пензионери присетили прошлих времена, када је учешће било обавезно за све мештане, без обзира на године стрости.  

У знак сећања на акцијске дане, окопано је 200 ружа које су посађене у претходне две године у „Хомољској улици“ у Жагубици и посађено 25 нових, које је даривало предузеће „Агро – м -Махер“ из Милатовца.

Председник Општинског удружења  пензионера  Станија Цица Огњановић, замолила је суграђане да чувају зеленило и не уништавају засађено, како би Жагубица била лепша.

„Дрвеће и цвеће су плућа једног места које треба неговати јер средине попут Жагубице без зеленила су потпуно празне. Зато бих апеловала на грађане да не паркирају возила на местима где смо посадили руже и не секу дрвеће, јер је то симбол чистог ваздуха и здраве средине, а ако се због старости већ и морају отклонити на тим местима, онда треба посадити нове саднице“, рекла је за тв „Хомоље“ Станија Огњановић.

Подсећања ради, прва  Омладинска радна акција у Србији успешно је организована пре више од седам деценија,  1 априла 1945. године.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Nmu0o1K5zTc{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB