• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Прва монографија о Предрагу Пеђи Милосављевићу

-Promocija Monografije o Pedji MilosavljevicuУ oсновној школи у Жагубици, 04. априла, промовисана је прва монографија о Предрагу Пеђи Милосављевићу, изузетној стваралачкој личности, професору, сликару, писцу и дипломати, који је пленио пажњу историчара уметности, ликовних критичара, али и писаца, песника и новинара, који су о њему изрекли најбоље оцене.

По речима аутора, историчара уметности Здравка Вучинића, ово је само покушај да се личност Пеђе Милосављевића прикаже, да се дотакне у свим аспектима и објасни у распону свеколиког деловања.

“Иако дело великог уметника није лако у потпуности сагледати, нити осветлити све мене кроз које је прошао и све оно чега се као културни раднички уметник дотицао, ова, прва монографија приближава нам једног од најзначајнијих Српских сликара 20. Века“, рекао је Вучинић.

Монографија „ПЕЂА“ обухвата све периоде живота и стварања  Пеђе Милосављевића, од детињства и ране младости, сликарских почетака и појаве на уметничкој сцени, па до зрелих година, до експериментисања у новим уметничким изразима.

Квалитетно одштампана, књига доноси бројне репродукције дела и приказује аутора и као сликара, и као врсног акварелисту, цртача, али и мајстора колажа у којима се прожима читава историја уметности.

Књига садржи око 170 репродукција дела Пеђе Милосављевића, фотографије из личног живота сликара, а штампана је упоредо на српском и енглеском језику.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=a-cOPBKUm0w{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB