Штампа

Успешно реализована пролећна акција давања крви

-Akcija dobrovoljnog davanja krvi u ZagubiciПод слоганом „Улепшајте дан себи и другима“ у Жагубици је успешно реализована још једна акција добровољног давања крви.

Акција је организована у сарадњи са Заводом за трансфузиију крви Србије, а одзив је, по речима секретара Црвеног крста општине Жагубица Дејана Николића, био задовољавајући:

„Посебно ме радује што се одазвао велики број младих ученика Техничке школе, а циљ ове акције јесте управо да што већи број омладине препозна значај добровољног давања крви. У акцијама које се организују у општини Жагубица прикупи се доста крви која је пацијентима потребна, што је за сваку похвалу.  Oвом приликом захваљујем свима који су дошли, учинили хумано дело и тако помогли и себи и другима“, рекао је Николић.

Пролећној акцији давања крви организованој 11. априла у Жагубици, одазвало се 48 потенцијалних давалаца. Крв је дало укупно 46 лица, а две особе су одбијене из здравствених разлога. Од укупног броја добровољаца који су дали крв било је 10 жена и 14 младих особа, ученика Техничкке школе који су се први пут одазвали акцији давања драгоцене течности која живот значи.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=n_1ltcf6tXQ{/videobox}