• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица домаћин оријентиринг такмичења

-Orjentiring na Bela reciУ општини Жагубица, у атару села Близнак, на простору такозваном  „Бела река“по други пут, одржано је такмичење у оријентирингу.  Само такмичење огледа се у томе да такмичар треба уз помоћ карте и компаса да за најкраће могуће време пронађе на терену одређени број контролних тачака и то оним редоследом како је нацртано на карти.

Организатор је  и ове године Планинарски клуб „Победа“ из Београда.

По речима Владислава Матковића, председника Планинарског клуба „Победа“ оријентиринг је прави спорт за све. Може се упражњавати рекреативно и такмичарски. То је и породичан спорт јер се њиме могу истовремено бавити све генерације. Како је навео, основни разлог зашто је и ове године такмичење одржано баш у жагубичком атару,  јесте да су стазе јако квалитетне, шума проходна са пуно детаља и вртача што оријентирцима даје чар да од тачке А, па до сваке наредне мора да размишља која је најбоља варијанта да стигне до циља, што је и основна суштина самог такмичења.

Поред бројних посетилаца, такмичарима је пуну подршку пружио и председник општине Жагубица Сафет Павловић, посебно нагласивши да је општина Жагубица увек спремна за сарадњу и да ће и надаље помагати и учествовати у самој организацији оријентиринга.

Организатори са три територије: општина Жагубица, Деспотовац и Петровац на  Млави, потрудили су се да гостима, а и самим такмичарима, дају праву слику о Хомољском крају,  те су организовали и штандове на којима су излагачи представили, сувенире, домаћу радиност, храну и друга обележја Хомоља и околине.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Gtua6wqdI4U{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB