Штампа

Трибина - Права и обавезе деце

 Tribina u srednjoj skoliОд трећег до седмог октобра обележена је дечија недеља и у Техничкој школи у Жагубици,  турниром у шаху, стоном тенису и фудбалу , а организовали су наставници поменутих области и одељенске старешине.

Дан бриге о хигејени у школи и ван ње, била је поучна тема за жагубичке средњошколце,као и дан када су ученици припремали храну и исту међусобно продавали са циљем да новац, по одлуци парламента школе, буде опредељен у хуманитарне сврхе.

Трибина о правима  и обавезама деце организована је у четвртак 6. октобра, а предавач је била Гордана Степановић, професор психологије која је говорила не само о правима и обавезама деце већ и о заштити ученика у датим ситуацијама која је веома битна.

Јелена Ђорђевић, стручни сарадник и педагог за тему је имала препознавање нарушавање права деце и савете коме се обратити и како реаговати у случају да ученици буду очевидци истог. Као пример добре праксе за презентацију је коришћен  филм вршњака пољоприврене школе из Краљева.  

Директор средње школе, Душан Милосављевић, истакоа је да сви садржаји реализовани током недеље деце  за ученике представљају изузетан вид едукације, а  предвиђени су годишњим планом рада образовних установа.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=gPEMvOKyTwY{/videobox}