• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Трка преживљавања „Хомоље 2016“

 Trka prezivljavanja u Homolju 2016Осма трка преживљавања  у природи организована је ове године у Хомољским планинама у општини Жагубица. Циљеви манифестације су промоција активног и здравог стила живота, као и промоција туристичких дестинација Србије. Трка је у општини Жагубица организована по први пут, а старт и циљ  био је Ловачки дом у насељу Медвеђица.

Трку је отвореном прогласио председник општине Жагубица Сафет Павловић, пожелевши учесницима леп боравак у нетакнутој природи Хомоља.

„Посебно ми је драго да видим пуно породица са децом,  што представља будућност Србије, а саму трку чини одрживом. Још ми је драже што се трка по први пут одржава у општини Жагубица. Свим учесницима желим добре резултате и срећу током трке. Захваљујем организаторима и надам се да ћемо и у будућности успешно сарађивати“, истакао је Павловић.  

“Манифестација већ седам година у низу окупља велики број такмичара али и љубитеља природе, а у "Трци преживљавања" могу да учествују сви који себе сматрају психофизички спремним”, рекао је Немања Нешковић, један од покретача самог догађаја и главни оснивач, испред спортског Удружења „Ваил Србија“. По његовим речима, ове године било је око 250 учесника  у 87 тимова.

Како је навела директор Tуристичке организације  oпштине Жагубица Мартина Лукић, преговори са организаторима трке, удружењем „Ваил Србија“ и Туристичке организације, трају већ неколико година уназад,  а на обострано задовољсво успешно су отклоњене све препреке те је општини Жагубица припала част да 2016. године буде домаћин.

Трка је организована у три категорије: опстанак, авантура и породица. Најупорнијима и онима који су остварили највећи број бодова додељене су дипломе, награде и медаље од стране заменика председника Скупштине општине Жагубица Милета Перића.

Прво место  у категорији „авантура“ припало је  екипи “63. падобранске јединице“ из Ниша, док  је у категорији опстанка  најбоља била екипа “Оп на коп“. Стефан Дишић, деветогодишњак који је успешно прешао целу „авантура“ стазу добио је диплому за успешно пређену стазу у категорији опстанак.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=KK-6ZU4Vfug{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB