Штампа

Добар одзив давалаца крви у Жагубици

 Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zagubici 2016Јесења акција добровољног давања крви спроведена у понедељак десетог октобра, имала је добар одзив.

„Благовремено и ефикасно снабдевање здравствених установа и болесника безбедном крвљу и крвним продуктима представља важан предуслов за функционисање здравственог система, што значи да је свака акција веома битна“, навела је др Драгана Стојић и истакла да је број давалаца крви одопштег друштвеног значаја.

 Обезбеђење довољне количине ове течности и лекова добијених из крви за сваки регион представља његово национално богатсво, истакао је током трајања акције секретар Црвеног крста општине Жагубица, Дејан Николић.

„Велики  је одзив младих, ученика средње школе, који су хуманошћу дали леп пример вршњацима да се укључе и тако помогну онима којима је крв најпотребнија“ рекао је Николић. 

Акција је организована  од стране Завода за трансфузију крви Србије и Црвеног крста општине Жагубица, а логистичку подршку, поред локалне самоуправе, пружила је и овога пута Техничка школа Жагубица.

Редовној јесењој  акцији добровољног давања крви одазвало се укупно 44 давалаца од којих је крв дала 41 особа. Од тога је било 8 жена и 9 добровољаца који су по први пут узели учешће у хуманитарној акцији. 

 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=p_HMhwucXvE{/videobox}