Штампа

КУД „Младост из Крепољина на Бечком фестивалу „У вину је спас“

 KUD Mladost iz Krepoljina na festivalu u Becu 2016Фестивал „У вину је спас“ који се по пети пут одржава у Бечу, организован је 15. октобра од стране чланова Културно – спортског друштва „Бамби“ из Беча. Фестивал окупља фолклорна друштва из  Аустрије, Србије и земаља окружења са циљем пре свега дружења и размене искустава.

Шароликост кореографија које представљају чланови фолклорних група на сцени сваки пут изнова буди одушевљење публике, која је на оваквим догађајима у Бечу веома бројна. Поред 600 учесника, део репертоара приказали су и чланови Културно – уметничког друштва „Младост“ из Крепољина.

Почасни гост био је први саветник амбасаде Србије у Аустрији г – дин Горан Брадић, који је и отворио програм, изразивши речи хвале за саму организацију и неговање уметности спорта,културе и традиције.

Програм су пратили саветник председника општине Жагубица за односе са дијаспором Живојин Трифуновић, уважени гости и пријатељи Културно – спортског друштва „Бамби“, а учесници су се потрудили да свима приреде посебан угођај.

Сабирајући утиске, потпредседник друштва „Бамби“ Весна Голубовић, рекла је да је концерт протекао у лепој атмосфери и да су учесници показали врхунску игру, што је потврдио и председник ансамбла „Младост“. 

Поред Фолклорног ансамбла „Младост“, учесници фестивала били су културно – уметничка друштва “Краљевачка ризница“ из Краљева, и бечки клубови: „Јединство“, „Бора Станковић“ и „Карађорђе“, као и домаћини Културно – спортско друштво „Бамби“.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=QzhHfDvoVg4{/videobox}