• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложба Предрага Тодоровића - “Сано(у)види”

 Izlozba Predraga Todorovica u ZagubiciУдружење ликовних уметника Хомоља уприличило је отварање самосталне изложбе Предрага Тодоровића, академског сликара, магистра зидног сликарства и мозаичара.

Творци ликовне поетике Предрага Тодоровића су снови који оживљавају јаке ликовне сензације са тежишном тачком чуваром уједињења са вечношћу и универзумом, а изложба је претежно сачињена од рукописа преточеног у мозаик и темељно ређање коцкица од полудрагог камења и седефа.

Уважене госте и љубитеље уметности пригодним говором поздравили су  директор Завичајног музеја Јанко Лалић и представници Удружења ликовних уметника Хомоља,а поставку је отворио помоћник председнка општине Жагубица Душан Милосављевић.

Сам уметник, Предраг Тодоровић, рекао је да изложба носи наслов “Сано(у)види” или сновиди,  што је на неки начин симболика сна представљена у изложеним делима мозаика, слика и илустрација.

Жагубица је крај који је посвећен влашкој култури илегендама, баснама, песмама, музичким делима и тајнама утканим у сновима и ван њих. Како је истакао Тодоровић, то је све оно што и њему, као уметнику, представља инспирацију и повод  да настави да ствара дела која ће зближити влашку и српску културу, јер имају аутохтони значај.

Предраг Тодоровић, академски сликар, магистар зидног сликарства и мозаичар, самостално је излагао на 34 изложбе у земљи и иностранству. Посетиоци ће поставку изложбе која је отворена 25. октобра у Жагубици, имати прилике да разгледају наредних 20 дана.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=EuwAzqt94k4{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB