• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица добитник статуе „Београдски победник“

 Opstina Zagubica i Turistička organizacija dobitnici nagrade Beogradski pobednik 2016Манифестација „Београдски победник“, тринаеста по реду, у организацији Дејана Јовановића, пијар Агенције за организовање концертних активности музички победник Београд, одржана је 01. новембра 2016. године у Дому синдиката у Београду.

Општина Жагубица и Туристичка организација добитници су награде "Београдски победник" и повеље, као општина која је призната и позната у очувању културне баштине, и као једина општина у Србији са највећим бројем манифестација у једној календарској години.

Признање за допринос култури уручено је председнику општине Жагубица Сафету Павловићу, који се том прилоком захвалио организаторима и уједно јавно позвао будуће инвеститоре да посете општину Жагубица и упознају се са условима које локална самоуправа нуди.

Извршни директор Манифестације „Београдски победник“ Пеђа Милетијев, каже да је циљ манифестације да се представе и награде најуспешнији из културе и јавног живота, као и да се одржи квалитет саме манифестације.

„Изузетно ми је драго што је вечерас г-дин Сафет Павловић са нама и што је дошао да увелича целу причу. Жагубица је нама јако интересантна, пре свега као општина која има свега 12 000 житеља и чак 14 манифестација, што по нашем мишљењу, ни једно место у Србији у овом тренутку нема. Ни мањег града, ни више манифестација. Практично то је једна општина која годинама ради на развијању свог културног индетитета. То је место где ћете наћи причу са пројом, причу са посетом манастиру Цару Лазару, приче из миљеа Ђуре Јакшића и још много тога што је данас ретко чути и видети“, истакао је Милетијев.

Поред општине Жагубица, признање је добила и општина Пећинци, као општина која је успешно реализовала велики број инвенстиција.

Награде су додељене бројним компанијама, за добринос и унапређење пословања и најзаслужнијим уметницима, као што су Јелена Томашевић, Топалко, Дамир Ковачић, Неда Украден, Саша Бабић, група Фрајле, Ван Гог и многи други који су дали печат самој манифестацији.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=eLL4g-reU60&spfreload=5{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB