Штампа

Реализација Пројекта „Матура 2018“

 Realizacija projekta MATURAПоводом завршетка школске године Министартсво унутрашњих послова и Министарство просвете науке и технолошког развоја, отпочела су на територији целе Србије са реализацијом пројекта „Матура 2018“, са циљем повећања безбедносне културе ученика завршних разреда средњих школа и општег стања бедбедности током прослава.

У Жагубици је едукативна презентација одржана ученицима Техничке школе, како би се упознали са начином понашања и тако избегли неугодне ситуације које би могле да угрозе њихову општу безбедност у дане прослава краја школе и матура.

Говорило се о превенцији саобраћајних прекршаја и незгода,употреби алкохола и опијата и сличним темама које су по, речима предавача, у великој мери доступне садашњим младим генерацијама.

Душан Милосављевић, директор школе, захвалио је на сарадњи и истакао да је презентација корисна и да, сходно дугогодишњем искуству, сматра да истаима велики утицај на ђаке завршних разреда.

На штетност конзумирања алкохола и дрога, ремећење јавног реда и мира и стриктно придржавање саобраћајних прописа како би сачували своју ибезбедност својих другова,матурантима Техничке школе у Жагубици указали су припадници Полицијске станице Жагубица, Дејан Цветковић,помоћник начелника на пословима Јавног реда и мира и Србислав Туфонић, помоћник начелникаи виши полицијски инспектор пословне безбедности и саобраћаја.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=3out99GhFTw{/videobox}