Штампа

Спасовдански сусрети - 2018

 Spasovdanski susreti u Krepoljinu 2018Фолклорни ансамбл “Младост“ из Крепољина био је домаћин Међународне Манифестације „Спасовдански сусрети“ која је и ове године протекла како и доликује, у складу са бројним Јубилејима крепољинског Културно – уметничког друштва.

Манифестација је одржна по XIX пут, а окупила је госте из Хрватске и Румуније као и Kултурно – уметничка друштва из општине Жагубица. Саставни део дешавања представљао је и свечани дефиле учесника програма, који традиционално сваке године буде одржан од основне школе до центра насеља где се одигра бртско коло у знак добре сарадње и успешности одржавања сусрета. Временски услови дозволили су да дефиле буде спроведен по плану што је додатно дало значај самом догађају, а такође и да се програм одржи на стадиону малих спортова.

Међународну смотру „Спасовдански сусрети“ 2018, отворила је Оливера Пауљескић, председник Скупштине општине Жагубица.

Међународне „Спасовданске сусрете 2018“, чинили су игра, песма, звуци фруле и хармонике, прелепе кореографије из различитих крајева: Румуније, Хрватске и општине Жагубица, и модна ревија „Вунена“, а све са циљем да остане упамћен и у сећања урезан Јубилеј, прослава 60 – годишњице ансамбла „Младост“ и наравно Манифестација по којој је Крепољин препознатљив широм света. Програм је пратила и додела признања, диплома и захвалница свима који су, на било који начин, учествовали у стварању Манифестације а самим тим и били подршка Ансамблу „Младост“ свих ових година.

Јубилеј 60. година постојања Културно – уметничког друштва „Младост“ присуством су увеличали Сафет Павловић, председник општине Жагубица са сарадницима, представници јавних предузећа и установа из општине Жагубица и Браничевског округа, као и мештани Крепољина и околних насеља.

Спасовдански сусрети 2018. године, одржани у суботу 19. маја, завршени су разменом поклона домаћина и гостију и дружењем под шатором на платоу испред Дома културе.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Wa5CORBxEbU{/videobox}