Штампа

Црквена слава у Жагубици прослављена уз благослов Владике Игнатија

 Crkvena slava u Žagubici proslavljena uz blagoslov Vladike IgnatijaЦрква „Свете Тројице“ у Жагубици, прославила је храмовну славу у уторак на трећи дан Духова, уз благослов његовог преосвештенства, др Игнатија Мидића, Владике Браничевске епархије.

Срдачан дочек приређен је од стране верника, свештенства ресавског и млавског округа као и председника општине Жагубица Сафета Павловића са сарадницима.

Свечаност је започета освећењем чесме новосаграђане у црквеној порти чији је добротвор породица Босић из Жагубице.

Славље је настављено обредом сечења славског колача а колачар је ове година била породица Јонесић из Жагубице.

Након обреда сечења славског колача, Владика Браничевски Игнатије служио је и свету литургију којој су присуствовали Сафет Павловић, председник општине Жагубица са сарадницима, добротвори чесме породица Босић, колачари, верници и деца из Основне школе “Моша Пијаде”, као и Предсколске установе “Полетрац” из Жагубице.

Уз благослов Владике епархије БраничевскеИгнатија Мидићаи подршку локалног руководства општине Жагубица, у жагубичкој цркви и осталим црквеним домовима ће се и надаље радити и градити све за добробит верника, а храмовна слава „Света Тројица“ славиће се, уз Божију помоћ, још много година.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=GrheRETqN9A{/videobox}