• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Континуирана контрола рада

sastanak sa nacelnicimaУ циљу међусобног информисања о радним задацима, актуелним проблемима, као и са наредним активностима ради  ефикаснијег рада локалне самоуправе, сваке седмице, тачније сваког петка у јутарњим часовима у кабинету председника општине Жагубица, одржава се радни састанак  информативног карактера  председника општине Жагубица Сафета Павловића и заменика председника општине Љубише Јовкића  са начелником  општинске управе  и ресорним начелицима  одељења локалне самоуправе општине Жагубица, а поред њих на састанку са председником обавезно је присутан и шеф службе за трезор у локалној самоуправи општине Жагубица, Перица Илић.

Законом о локалној самоуправи дефинисан је начин функционисања локалне власти. Начелник општинске управе заступа и представља општину, носилац је извршне власти и руководи општинском управом, у најкраћем то је посао Животија Илића начелника општинске управе општине Жагубица.

Жагубичка управа рад је организовала у три одељења. Најбројније је Одељење за опште, заједничке и скупштинске послове у оквиру којег послове обавља начелник општинске управе Животије Илић, друго одељење општинске управе односи се на пољопривреду и економски развој којим руководи начелник одељења Радиша Милошевић и у оквиру којег раде три службе: Служба за економски развој, Служба за привреду, имовинско-правне и послове заштите животне средине, Служба за инспекцијске послове, и треће одељење општинске управе  је Одељење за буџет и финансије на чијем је челу Влада Тодоровић.

Начелник општинске управе општине Жагубица Животије Илић, истиче да је овакав начин рада, континуирана контрола испуњавања радних обавеза, слога и одговорност колектива редак пример међу локалним самоуправама у Србији.

Видео прилог на ову тему погледајте ОВДЕ


© 2022 Општина Жагубица
design by XB