• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Култура шанса за све

Uredjenje Doma kulture u ŽagubiciКултура шанса за све - назив је пројекта који се реализује у Жагубици, а чији је општи циљ побољшање услова за  унапређење руралног развоја кроз развој културног - манифестационог туризма у месној заједници Жагубица

У општини Жагубица култура има дугу традицију и од изузетног је значаја за месну заједницу Жагубица у којој живи 2.590 становника. Наиме, ова месна заједница је организатор јединствене традиционалне културне манифестације „Сабор Врела Хомоља“ у оквиру које су и културни садржаји и промоције културног аматеризма и културне баштине ове месне заједнице и општине - „Српски пој од искона“ „Хомољско посело“, припрема традиционалних јела и презентација домаће радиности. Ова тродневна манифестација окупља преко 600 учесника из свих месних заједница и Србије, а   манифестацију посети од 3.000 до 4.000 гостију. На овај начин ставрају се услови за  развој сеоског туризма и продају производа домаће радиности и сувенира. Међутим, да би манифестација постала самоодржива неопходно је побољшање организационих услова и набавка дела опреме и опремање простора за организацију  изложби која би била у функцији  организације манифестације чиме би се створили услови за већи број посетилаца и мање организационе трошкове. 

У циљу побољшања услова за организацију изложби домаће радиности и презентације различитих садржаја предвиђено је опремање простора Дома културе у Жагубици.

Са радовима на Дому културе почело се ових дана и пројектом "Култура шанса за све" обухваћено је кречење просторија, набавка изложбених витрина, пултова и уградња осветљења. Завршетак радова очекује се до краја године.

Овај пројекат финансиран је од стране Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе а суфинасијер је општина Жагубица.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=Av2rWT9JS0M{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB