• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Министарка пољопривреде посетила штанд општине Жагубица на Сајму етно хране и пића

12291943 933900276646678 7726089395167133089 oДесети јубиларни Сајам етно хране и пића свечано је,  у присуству бројних посетилаца 25. новембра у Београду, отворила  министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић.

Отварању су присуствовали представници ресорних министарстава и локалних самоуправа  међу којима и председник општине Жагубица Сафет Павловић и председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић.

Након отварања Сајма, министарка пољопривреде је са сардницима и председником општине Жагубица  обишла штандове, где је могла да види различите традиционалне прехрамбене производе ручне израде и органски гајене сировине, које је изложило више од 400 излагача из земље и иностранства.

Том приликом министарка је посетила и штандове општине Жагубица, на којима се посебно задржала и где је имала прилике да проба традиционалне производе из  Хомоља и да се у неформалном разговору упозна са стањем у општини Жагубица.

Начелник одељења за привредни и економски развој Жагубице, Радиша Милошевић очекује добре резултате по овдашње произвођаче, јер су на посебном штанду изложени сви награђени производи претходних девет година.  

Са поносом истиче да се међу награђенима налазе и бројни жагубички брендови настали од производа из индустријски нетакнуте природе. 

Поред Туристиче организације, општину Жагубица су на јубиларном сајму представила 7 суизлагача: Пчеларска задруга „Хомоље – мед“, Асоцијација за рурални развој Хомоља, која је представила производе који се користе у пчеларству, затим млекара „Хомољка“ из Изварице са хомољским сиром и јогуртом, пољопривредна газдинства „Србица“ из Крепољина и газдинство Милосаве Гроздић која традиционално учествује и излаже производе као што су пекмез, џем, слатко и сирупи.

Пољопривредно газдинство Стојановић из Јошанице и подрум „Лазић“, представили су своје ракијске брендиране производе – „Легенда“ (шљивовица) и „Хомољска здравица“ (шљивовица са 14 лековитих биљака). 

Овај сајам је одлична шанса да се успоставе контакти и пронађу потенцијални партнери међу фирмама и предузедима. То је уједно изузетна шанса за промоцију производа са територије општине Жагубица, саме општине и од великог значаја за промоцију туристичке понуде општине Жагубица.

На штадовима произвођача из Жагубице првог дана сајма забележена је изузетна посећеност заинтересованих који су желели да пробају богате Хомољске производе.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=_JxXW7sCots{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB