• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Младима на дар

tribina u srednjoj skoliУ средњој Техничкој школи у Жагубици организована је прва радионица на тему "Здрави стилови живота"  у оквиру пројекта "И млади и здрави", који финансирају  Министарство омладине и спорта Републике Србије и општина Жагубица а реализује Канцеларија за младе, на челу са Жарком Стојановићем. Радионицу су одржали представници  Тимочког Омладинског центра из Зајечара, а предавачи су били Снежана Зарев и Иван Живковић.

Присуствовало је  око 150 ученика средње Tехничке школе који су имали прилике да се уз занимљиву презентацију и предаваче упознају са здравим стиловима живота.

 "Идеја данашње трибине је била да међу младима промовишемо неке од основа здравих стилова живота као што су физичка активност и здрава исхрана. Ово је широка тема у којој се говори да треба бринути о менталном  и репродуктивном здрављу младих , а део тога желели  смо да повежемо са отварањем теретане, да мотивишемо младе да се активирају и физичком активношћу брину о свом здрављу и да  уз добру исхрану, спорт и рекреацију живе квалитетније. Највећи део предавања односио се на важност спорта за савремени живот где се развијају вештине које се односе на тимски рад и  лидерство које ће им и касније користити приликом тражења посла, а око здраве исхране говорили смо о томе колико је пута битно јести и шта јести сваког дана јер је то један од начина да помогнемо организму  да се правилно развије. Порука младима је да побегну од рачунара и да већи део времена проведу на отвореном  и теретанама , зато што  физичка активност оплемењује дух и тело" рекао је предавач Иван Живковић.

Радионици  је  присуствовао  Душан Милосављевић, помоћник председника општине  Жагубица, који се на крају предавања обратио учесницима, захвалио на сарадњи и свечано предао на рад ТЕРЕТАНУ НА ОТВОРЕНОМ која се налази у дворишту  средње школе.

Александра Ђорђевић,члан пројектног  тима, навела је да у реализацији пројекта велику финансијску  помоћ поред Министарства омладине и спорт  Републике Србије, Канцеларија за младе  добија од општине Жагубица.

 "Једна од активности на пројекту коју смо данас реализоваали  је и трибина која је пропраћена од стране многобројних ученика. Предавачи  из Тимочког омладинског центра  едуковали су младе о здравим стиловима живота. Ово је била прилика да званично предамо на коришћење теретану на отвореном  коју смо обезбедили кроз пројекат "И млади и здрави", а у томе нам је свесрдно помогао помоћник председника општине Душан Милосављевић. Младима поручујемо да паметно користе справе, да их чувају као своје  и буду активнији у  бављењу спортом", каже Ђорђевићеава.

Очекивани ефекти пројекта огледају се у пружању разноврсније спортско – рекреа­тивне понуде и унапређењу  спортске инфраструктуре као претпо­ставке за неговање здравих стило­ва живота младих људи. Изградњом теретане на отвореном, у  непосредној близини школе, младима је омогућена квалитетна и бесплатна рекреација, а створене су могућности да иста буде у функцији организовања наставе физичког васпитања Техничке школе у Жагубици.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=p28dBINPNzw{/videobox}

 

 

 


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB