• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Национални дан без дуванског дима

Odolimo uticaju duvanskog dimaOвогодишњи Национални дан без дуванског дима, 31. јануар, обележен је под слоганом "Градови без дуванског дима". У Србији, већина грађана подржава примену Закона о заштити становништва од изложености дуванском диму, а од усвајања закона у Србији је порастао проценат становника који су због ограничења могућности пушења на јавним местима смањили број цигарета, a смањио се и проценат становника који су на радним местима и школама изложени дуванском диму.

Важне информације о овом значајном датуму из Календара здравља, саопштио је ученицима средње Техничке школе у Жагубици лекар Дома здравља Жагубица, Др Никола Николић, у уторак 04. фебруара.

 "Данашње предавање посвећено је младима у циљу подизања свести о штетности дуванског дима, јер дувански дим не штети само плућима него читавом организму, а најбитнија ставка је што штети потомству. Стога треба утицати на омладину да избегавају дуван, а самим тим ће се и број пушача смањити. Дувански дим, тачније никотин,оштећује плућа, лепи се за крвне судове, смањује ширину истих и долази до разних срчаних обољења у првом реду до инфаркта миокарда", итиче доктор Николић.

Изложеност дуванском диму у великој мери и код непушача може изазвати карцином, болести срца или болести плућа. Процењује се да око 600.000 људи широм света годишње умире због изложености дуванском диму.

Ученицима се пре почетка предавања кратко обратио Директор школе Душан Милосављевић, а за Тв "Хомоље" рекао, да је предавање о штетности цигарета изузетно поучно за све младе у развоју и да ће школа  увек подржавати и организовати сва предавања која су од значаја и интереса за ученике како средње школе тако и остале младе људе.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=_IvYdJ9htME{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB