• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Ноћ у Горњаку 2015

Noc u GornjakuНиз културних дешавања обележава лето 2015. у општини Жагубица а један занимљив догађај одржан је протеклог викенда. У питању је културно дешавање „Ноћ у Горњаку“ које је  и ове године окупило сликаре и песнике да на јединствен начин искажу лепоте манастира Горњак.

Најлепше стихове о Цару Лазару и царици Милици као песму Ноћ у Горњаку по којој и манифестација носи име, казивали су глумци Весна Станковић и  Лепомир Ивковић  а директор Центара за Културу из Српске Црње, родног места Ђуре Јакшића, поздравио је присутне и презентовао рад ове установе. Такође је представнике Центара за Културу општине Жагубица и локално руководство позвао на сарадњу, размену искустава и програма манифестација карактеристичних како за подручје Хомоља тако и за Српску Црњу препознатљиву по обележавању Липарских вечери и дана.noc u gornjaku 121

Својим присуством „Ноћ у Горњаку“ увеличали су председник општине Жагубица Сафет Павловић, народни посланик Оливера Пауљескић, игуманија манастира мати Вероника са сестринством, директори школа, јавних предузећа и установа са подручја општине Жагубица и околних општина, као и остакли гости, а фолклорна група „Извор“ из Лазнице део свог умећа пренела је на публику, показавши део традиције Хомоља.

Сумирајући утиске, директор културно- просветног центра „Јован Шербановић“ из Жагубице, коме је и ове године припала обавеза око организације истакао је да сама помисао да се манифестација одржава у порти манастира догађај чини посебним. Подизање на још већи ниво, које се планира наредне године, „Ноћ у Горњаку“ учиниће лепшом, а једна од највећих светиња у Србији биће приказана у најбољем светлу.

 

{videobox}pUlX8xREe4A{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB