• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Обележен Дан заштите животне средине

Obelezen Dan zastite zivotne sredine u ZagubiciСветски дан заштите животне средине - 5. јун, обележен је у целом свету у преко 100 земаља. Становници широм планете уједињено делују како би обезбедили чистију, зеленију и сјајнију будућност за себе и будуће генерације. Званично обележавање датира из 1972.године.

Поводом овог дана, организоване су бројне активности, акције и промоције којима је скренута пажња најшире јавности на значај и потребу очувања здраве животне околине. Са мотивом уређенијег и лепшег простора у коме живимо, локална самоуправа општине Жагубица је у сарадњи са школама и ученицима организовала акцију сређивања свих насеља,прикупљања пластичне амбалаже, папира и осталог смећа, кошење траве и сређивање око објеката и у главним улицама насеља.

Слободан Мирковић, координатор акције истиче да је циљ акције мењање свести и навика.

"Деца су се масовно одазвала, доста је смећа прикупљено и ово је добар пример свима како убудуће треба да се ради. Врло је битно да се здрава средина одржи, да се сви укључе и не бацају смеће, јер ако смањимо загађење, живећемо здравије и лепше", истакао је Мирковић.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=bQJ5GLo1_QY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB