• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржан први састанак Тима за професионалну орјентацију у Крепољину

GIZ logoМинистарство просвете и науке и Министарство омладине и спорта у сарадњи са немачким удружењем за међународну сарадњу "GIZ", реализује пројекат "Професионална оријентација на прелазу у средњу школу".

Циљ пројекта је изградња школског и ваншколског система професионалне оријентације за младе на прелазу између основне у средњу школу, односно у свет рада и функционисање тог система на нивоу целе земље, као и оснаживање постојећих капацитета за професионалну оријентацију у школском и ваншколском сектору.

Школском компонентом ће бити обухваћене све основне школе на територији Србије, што значи 1260 основнних школских установа. Тачније, пројекат ће се спроводити у завршним разредима основних школа, што подразумева седми и осми разред.

Овим пројектом предвиђено је да запослени  у  школи  оформе тим за ПО (професионалну оријентацију) од 3 члана: педагог, психолог и наставник  7. или 8.разреда.

У четвртак, 14.02.2013 у Основној школи "Јован Шербановић" У Крепољину одржан је први састанак тима за професионалну орјентацију на локалном нивоу.

Састанку је присуствовао председник општине Жагубица мр Саша Огњановић, преставници основних школа из општине Жагубица које су укључене у овај програм, представници средње школе, Националне службе за запошљавање, локалне самоуправе, Савета родитеља и Канцеларије за младе.

Састанку је предходио дневни ред на коме су се нашле три тачке:

1. Обраћање председника општине Жагубица;

2. Представљање циља и задатака Тима за професионалну оријентацију на локалу (координатор Тима за професионалну оријентацију, Барбара Ивковић);

3. Могућности логистике и материјалне подршке реализацији заједничких акција.

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=LUCPvNc408k{/videobox}

 

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB