• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Одржан Сајам запошљавања у Жагубици

Odrzan Sajam zaposljavanja u ZagubiciУ Жагубици је у понедељак, 27.октобра, одржан други по реду Сајам запошљавања за пословну 2014.годину за подручја Жагубица и Петровац на Млави, који је обухватио велики број излагача-послодаваца уз изузетан одзив незапослених лица. Отварању Сајма присуствовали су представници општине Жагубица, а сајам је отворила директор НСЗ филијала Пожаревац, Соња Мирић, која је у изјави за РТВ "Хомоље" истакла да овакви сајмови у просеку смањују број незапослених за око 30% и да је одзив на овом сајму -импозантан. По њеним речима, структура незапослених у општини Жагубица су углавном млади до 30 година, сто је слична слика са осталим местима у Србији, с тим је стопа незапослених у Браничевском округу најмања у нашој земљи, због пољопривреде као претежне делатности становништва и великог броја људи на привременом раду у иностранству који се мери десетинама хиљада.

Значај организовања оваквих сајмова за општину Жагубица и њихов допринос смањењу броја незапослених истакла је и Милена Пајић, председник СО Жагубица, која је додала и да се тренутно у нашој општини реализују два јавна рада у оквиру којих је упошљено 6 особа са инвалидитетом.

На Сајму, који се ове године организује по четврти пут у Жагубици, учествовало је 15 послодаваца, а прилику да добије посао има 55 радника, претежних занимања - радник у дрвнопрерађивачкој индустрији, продавци, продавци осигурања, кувари. Послодавци су исказали потребе и за запосљавањем особа са инвалидитетом.

Изузетан одзив мештана сведочи о неопходности организовања оваквих сајмова, а кандидати који буду испунили очекивања послодаваца и успели да изборе своје место у оштрој конкуренцији, прекинуће досадашњи "стаж" на евиденцији незапослених лица. Остали ће бити у прилици да потраже себи посао на следећем оваквом сајму који ће НСЗ организовати у сарадњи са општином Жагубице наредне године.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=fSl3Oik6VmU{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB