• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржан састанак у оквиру пројекта "Управљање имовином – корист за све"

Odrzan sastanak u okviru projekta - Upravljanje imovinom-korist za sveПрограм EXCHANGE 4 финансира Европска унија, њиме руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина.

Из EXCHANGE 4 програма одобрена су средства за спровођење пројекта „Управљање имовином-корист за све“ који спроводи град Пожаревац као координатор са партнерским општинама и то: Општина Велика Плана, Општина Петровац на Млави, Општина Кучево, Општина Жагубица, Општина Велико Градиште и Општина Голубац.

У оквиру пројекта, 19. јуна, у Жагубици је одржан састанак на коме су присуствовали председник општине Жагубица Сафет Павловић, овлашћени заступници јавних предузећа и установа, чији је оснивач општине Жагубица, председници месних заједница са територије општине, као и надлежне службе Општинске управе и општински правобранилац.

Састанак је водила Звезданка Васиљевић, координатор на пројекту и радник имовинско-правне службе Општинске управе, а тема састанка је била – примена Закона о јавној својини и евиденција исте у пројекту „Управљање имовином-корист за све“.

Према речима координатора пројекта, циљ састанка је био да се одреди начин пописа имовине и да корисници изложе своје проблеме са којима се сусрећу, а тиче се пре свега објеката које они користе.

Овим пројектом је предвиђено усклађивање правних аката са Законом о јавној својини, а који се тиче управљања имовином, попис имовине и стварање базе података, јачање капацитета јединице локалне самоуправе у оквиру којег су предвиђене обуке из области управљања имовином, управљање софтвером, као и одређивање тржишне, грађевинске и књиговодствене вредности непокретности.

Projekat memorandum

 

 

 

 

 

 

 

 

 {videobox}https://www.youtube.com/watch?v=UQEND02y70c&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB