• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана 23. седница Скупштине општине Жагубица

-23 sednica SO ZagubicaУ присуству 19.одборника у Жагубици је одржана 23. седница Скупштине општине. Разматрано је укупно шест тачака од којих је најважнија била Предлог одлуке о измени и допуни одлуке о буџету општине Жагубица за 2015. годину.

Заседањем је председавао Дејан Николић који је и образложио најбитније усвојене тачке:

"Прва тачка дневног реда била је Одлука о измени и допуни Одлуке о буџету за 2015 годину. Главно доношење ове одлуке су добијена средства од Министарства пољопривреде и заштите животне средине у износу од 6 милиона динара, која су предвиђена за изградњу и ревитализацију брдских и атарских путева. Та средства су расподељена код јавног предузећа Дирекција за изградњу, преко којег ће се изводити поменути радови. Дакле, за 6 милиона динара увећана је и приходна и расходна страна буџета. Код осталих корисника буџета урађена је прерасподела између апропријација. Такође бих издвојио и тачку четири дневног реда... Пошто је досадашњем вршиоцу дужности директору јавног предузећа Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица истекао мандат, Скупштина је донела решење о именовању Милана Симића за вршиоца дужности директора овог јавног предузећа."

Председник општине Жагубица у рубрици одборничка питања такође се обратио одборницима захваливши на квалитетном и ефективном раду Скупштине општине, чиме може изузетно да се похвали.

Поред председника општине седници су присуствовали и помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, народни посланик Оливера Пауљескић, као и Андреја Милосављевић, председник Удружења грађана „Покрет за Хомоље“.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=mAuknN1TOmw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB