• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана IV седница Скупштине општине Жагубица

014Данас је одржана IV Седница Скупштине општине Жагубица којој је присуствовало 30 одборника од укупно 33. Након 3 седница које су протекле без присуства опозиције, овога пута седници су присуствовали и одборници опозиције што је допринело квалитету исте, оцењује председник општине Жагубица мр Саша Огњановић.

Опозиционе партије, Уједињени региони Србије (УРС), Демократска странка (ДС) и група грађана „Хомољско јутро“ формирали су нову – јединствену одборничку групу „Заједно за Жагубицу“.

Пре почетка одборници су усвојили записник са III Седнице СО. На дневном реду седнице  нашло се 16 тачака дневног реда који је допуњен са још 8 тачака, све тачке усвојене су већином гласова.

1. Усвојена је Одлука о мрежи предшколских установа на територији општине Жагубица. Мрежу предшколске установе са издвојеним одељењима на територији општине чини ПУ „Полетарац“ у Жагубици за обављање делатности у свом седишту и ван седишта у насељима: Крупаја, Милановац, Крепољин, Осаница, Суви До, Јошаница, Милатовац и Лазница – при основним школама или издвојеним одељењима.


2. Усвојена је Одлука о изменама и допунама Одлуке о боравишним таксама, те боравишна такса за општину Жагубица сад износи 50,00 уместо досадашњих 40,00 динара;

3. Усвојена је Одлука о изменама и допунама Одлуке о Месним заједницама на територији
општине Жагубица;


4. Усвојено је Решење о разрешењу два члана Комисије за пријем,разматрање и утврђивање
предлога за закључење вансудског поравнања. Разрешени су чланови Александар Тошић и Жељко Мотић.


5. Усвојено је Решење о избору два члана Комисије за пријем,разматрање и утврђивање
предлога за закључење вансудског поравнања. Изабрани су чланови Жељко Илић, дипл. правник и Виолета Лекић, економиста.


6. Усвојено је Решење о разрешењу чланова Школског одбора основне школе ''Моша Пијаде''
Жагубица именованих испред локалне самоуправе – оснивача. Разрешени су чланови: Горан пећић, Драгољуб Миловановић и Александар Тошић.


7. Усвојено је Решење о разрешењу директора Центра за социјални рад за општине Петровац и
Жагубица Душице Митић.


8. Усвојено је Решење о именовању вршиоца дужности директора Центра за социјални рад за
општине Петровац и Жагубица Горан Станисављевић.


9. Усвојено је Решење о именовању Управног одбора Центра за социјални рад општина
Петровац и Жагубица. Именовани су: Раде Трујић правник из Дубочке, председник УО, Славиша Милић из Кнежице, члан, Снежана Лукић из Петровца, члан, Слободан Балажовски из Крепољина, члан, Сузана Рајковић из Жагубице, члан.


10. Усвојено је Решење о именовању Надзорног одбора Центра за социјални рад општина
Петровац и Жагубица. Именовани су: Миљана Рашић  правник из Жагубице, председник НО, Тања Јевремовић, члан и  Марија Јовановић, члан.


11. Усвојено је Решење о разрешењу члана Надзорног одбора ЈП Туристичка организација
општине Жагубица Владана Илића.


12. Усвојено је Решење о именовању члана Надзорног одбора ЈП Туристичке организације
општине Жагубица Марка Панића.


13. Усвојено је Решење о именовању председника и чланова Надзорног одбора Дома здравља
Жагубица у целини. Именовани су: Сузана Адамовић из Осанице за председника НО, сава Гаузановић, члан и др. Радмила Милошевић, члан.


14. Усвојен је Закључак о давању сагласности на закључење Протокола о пословно - техничкој
сарадњи Опшине Жагубица и Института ''Кирило Савић'' Београд.


15. Усвојен је Закључак о давању сагласности на Одлуку о изменама Статута Дома здравља
Жагубица.


16.Усвојена је Одлука о изради Плана детаљне регулације подручја Каменолома „Главица-Горњак“ на територији општине. Циљ доношења Плана је обезбеђење услова за експлоатацију камена на потезу „Главица-Горњак“ и служи као основ за остваривањње експлоатације камена и израду потребних објеката.

17. Усвојена је Одлука о измени одлуке о оснивању регионалне развојне агенције Браничево – Подунавског региона. Представник општине Жагубица је председник општине Жагубица, досадашнји представник био је Драги Дамњановић.

18. Усвојен је нацрт Оперативног плана за одбрану од поплава, за воде ДРУГОГ реда за 2012.годину на територији општине Жагубица.

19.Усвојено је Решење о разрешењу члана школског одбора ОШ  „Моша Пијаде“ Жагубица. Дужности је разрешена Нада Илић учитељица из Рибара.

20. Усвојено је Решење о именовању члана школског одбора ОШ  „Моша Пијаде“ Жагубица. На дужност је именована Драгица Михајловић, професор разредне наставе из Жагубице.

21.Усвојено је Решење о разрешењу члана школског одбора Средње техничке школе Жагубица. Дужности су разрешени Горан Станковић из Жагубице и Мирослав Грујић из Осанице.

22. Усвојено је Решење о именовању члана школског одбора Средње техничке школе Жагубица. На дужност су именовани Жељко Богосављевић из Осанице и Вања Милутиновић из Жагубице.

23. Усвојена је иницијатива за доношење предлога закључка за оснивање Основног суда у Жагубици. Комисију чине: Небојша Илић,председник Скупштине, Саша Огњановић, председник општине,  Сафет Павловић, шеф одборничке групе Социјалистичке партије, Оливера Пауљескић, шеф одборничке групе Српске напредне странке , Андра Милосављевић шеф одборничке групе „Покрет за Хомоље“ и Драги Дамњановић, шеф одборничке групе „Заједно за Жагубицу“.

24.На крају седнице Скупштини су упућена одборничка питања.

IV Седница Скупштине општине Жагубица трајала је од 10 до 13 часова.

{igallery id=3038|cid=2|pid=1|type=category|children=0|showmenu=0|tags=|limit=0}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB