• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана Oкружна смотра рецитатора - 2014

1Okruzna smotra recitatora u zagubici 2014Дуги низ година Културно просветни центар "Јован Шербановић" Жагубица, организује Окружну смотру рецитатора, која је такмичарског карактера и сваке године окупља најбоље рецитаторе из Србије.

Ове године Окружна смотра рецитатора 2014. одржана је у Основној школи "Моша Пијаде" у Жагубици, где су сви учесници заједно са својим пратиоцима и родитељима у холу школе могли да прате такмичење.

Најбољи рецитатори из осам општина Браничевског округа такмичили су се за место најбољег рецитатора у три категорије, млађег,средњег и старијег узраста.

О квалитету интерпретације ученика одлучивао је четворочлани жири. Критеријуми жирија били су: избор песме, акцентуација и дикција, остваривање мисаоно емотивних садржаја песме, природност, изражајност и сугестија рецитатора. Ове године конкурениција је била велика, те је жири имао тежак задатак, а једина замерка жирија је била да су песме веома дуге.

Организатори су задовољни бројем учесника и како је све протекло.

Добитници првих награда, из млађег узраста Тијана Милосављевић - општина Жабари, средњи узраст - Софија Божић - општина Петровац и старији узраст - Марко Булатовић, општина Пожаревац, представиће Браничевски округ на Републичкој смотри, која ће се одржати маја месеца у Ваљеву.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=bnHL_s_ir9E{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB