• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана VIII седница Општинског већа

8 sednica opstinskog vecaОсмој седници Oпштинског већа општине Жагубицакоја је одржана 20.Августа, присуствовали су  поред чланова већа и остали чланови Општинске управе.Разматрано је 28. тачака дневног реда.

Општинско веће је наложило Јавним предузећима „Дирекцији за изградњу и развој“ Жагубице и Јавно-комуналном предузећу "Белосавац" Жагубица припремање неопходне документације за извођење радова на реконструкцији потисног цевовода Белосавац - Суви До.

Општинско веће је на седници разматрало и усвојило Предлог Одлуке о одобравању програма и додели средстава за реализовање програма спортским удружењима са територије општине Жагубица, која учествују у клубским такмичењима. Наведену Одлуку предложила је комисија за спорт, коју је именовало Општинско веће, а након спроведеног конкурса за финансирање потреба у области спорта за чије остваривање се обезбеђују средства из буџета општине Жагубица за 2013. годину. Са спортским удружењима  чији су програми одобрени, општина ће закључити уговоре. Такође су разматрани и Предлозио Одлука о комуналној инспекцији, комуналним делатностима, о одређивању радног времена на теритирији општине Жагубица и Предлог Одлуке о утврђивању елемената пореза на имовину за територију жагубичке општине.

Комисија за именовање директора јавних предузећа, чији је оснивач локална самоуправа, а коју је именовала скупштина, спровела је поступак  Јавног конкурса за именовање директора јавних предузећа а такође су разматрани и предлози комисије. Општинско веће, у складу са надлежностима Статута општине, доставиће Скупштини Предлоге решења о именовању директора Јавних предузећа, чији је оснивач локална самоуправа.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=CC8cWTTHKbw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB