• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана XI седница СО Жагубица

XI sednica SOУ Жагубици је 03. септембра одржана 11. седница СО Жагубица којом је председавао председник Скупштине општине Небојиша Илић, заменик председника Скупштине општине Оливера Пауљескић и заменик секретара СО  адвокат Љиљана Светозаревић. Поред председника општине Жагубица Сафета Павловића и заменика Љубише Јовкића, седници је присуствовао и новоизабрани помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић,чланови Oпштинског већа,начелници одељења,директори јавних предузећа и установа. Седници је присуствовало 24 одборника.

На дневном реду нашло се осам тачака.Прва тачка била је Предлог Одлуке о утврђивању елемената пореза на имовину за територију општине Жагубица на коју овлашћени предлагачи нису имали дискусије, па је усвојена већином гласова.

Друга тачка, Предлог Одлуке о комуналним делатностима допуњена је на захтев заменика председника општине Љубише Јовкића, да се након два очитавања водомера, може извршити  обустава снабдевања воде због неблаговременог плаћања, што је усвојено већином гласова.

Предлог одлуке о комуналној инспекцији била је трећа тачка дневног реда, где је утврђено радно време на територији општине Жагубица које је усвојено  у целини. Хотели и Мотели радиће од 06 сати до 02 сата наредног дана. Кафићи, кафане и други угоститељски објекти радним даним од 06 до 23 сата, а петком, суботом и у време државних празника, као и у летњем периоду (од 15. јуна до 31. августа) до 24 часа. Радно време ноћних барова сваким даном од 21 до 02 сата по поноћи а у време државних празника и у летњем периоду од 21  до 03 сата наредног  дана.

На дневном реду били су  и предлози решења о именовању директора јавних предузећа и то Јавног комуналног предузећа "Белосавац", Јавног предузећа „Дирекција за изградњу и развој XI sednice PREDSEDNIKопштине Жагубица“  и Јавног предузећа „Туристичка организација општине Жагубица“. Предлог решења о именовању директора јавног комуналног предузећа "Белосавац" Жагубица, дипломираног инжињера електротехнике Срђана Којадиновића, изазвала је полемике од стране опозиције, па се за реч јавио одборник Драги Дамњановић који је упутио критику садашњем в.д директору комуналног предузећа да неадекватно обавља ту  функцију. Као предлагач ове одлуке испред локалне самоуправе, објашњење је  дао заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, рекавши  да је смело прихватио ову функцију у предузећу које је бележило јако лоше пословање, а што је последица претходника који су руководили овим предузећем и  општином протеклих година. Гласањем је поново Срђан Којадиновић  изабран за директора Јавно комуналног предузећа "Белосавац".

Рад в.д. директора Јавног предузећа „Дирекције за изградњу и развој Жагубице“ Владана Мошића и „Туристичке организације Жагубица“ Мартине Лукић, похвалили су одборници опозиције и заједно са владајућом већином подржали њихов избор за директоре.

Одборник  Драги Дамјановић у оквиру тачке одборничка питања поставио је низ питања Скупштинској већини и директно председнику општине Сафету Павловићу.

Изношење неистинитих података за скупштинском говорницом од стране одборника Драгог  Дамњановића изазвало је револт код заменика председника Скупштине општине Жагубица Оливере Пауљескић.

Одговор на преостала питања одборника одборничке групе "Заједно за Жагубицу", Драгог Дамњановића,  дао је заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић.

За мање од два сата исцрпљене су све тачке дневног реда, које су усвојене већином или апсолутном већином гласова, одговорено је на већину одборничких питања, што доказује ефикасност рада Скупштине општине Жагубица.

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=rCPewD1utOE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB