• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана XIII седница Општинског већа општине Жагубица

13 sednica opstinskog vecaУ понедељак, 23. септембра, одржана је XIII седница Општинског већа општине Жагубица, којом је председавао заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић. Седници већа присуствовали су помоћник председника општине Жагубица Душан Милосављевић, начелник одељења за привреду и економски развој Радиша Милошевић, начелник одељења за буџет и финансије Влада Тодоровић и сви чланови већа.

На XIII седници Општинског већа разматрано је 5 тачака дневног реда.

Поводом Дана општине Жагубица, Општинско веће усвојило је Одлуку о додели признања општине Жагубица, која ће на свечаној седници Скупштине, 25. септембра, добитницима бити уручена од стране председника општине Жагубица Сафета Павловића.

Плакете општине Жагубица, доделиће се: Академику Светомиру Арсићу „Басари“, вајару из Београда , као знак признања за изузетне резултате и допринос у стварању и афирмацији културних и уметничких вредности општине Жагубица на сликарским и вајарским колонијама. Руднику мрког угља „Јасеновац“ Крепољин, за допринос у привредном развоју општине, постигнуте резултате у производњи угља, запошљавању грађана општине Жагубица и успешну сарадњу са Општином Жагубица. Горану Перићу, саобраћајном полицајцу из Изварице, постхумно за изузетне резултате у области безбедности саобраћаја, успешну сарадњу са грађанима и локалном самоуправом. Небојши Илићу из Рибара, адвокату из Жагубице, за допринос у успостављању друштвене толеранције и за допринос и резултате у области развоја демократије у општини Жагубица.

Дипломе општине Жагубица, биће уручене:  Ани Урошевић, ученици Основне школе „Јован Шербановић“ из Крепољина, за освојено 2.место на републичком такмичењу из историје у Нишу 2013.године и афирмацију општине Жагубица у области образовања. Барбари Ивковић, професору историје из Крепољина, за допринос, резултате и афирмацију општине Жагубица у области образовања. Јанку Лалићу, академском вајару и сликару из Лазнице, за допринос у области културе и уметности и резултате у организовању културних садржаја у општини Жагубица. Добрили Филиповић, наставнику у пензији из Жагубице, за изузетан допринос у области неговања и очувања етно вредности и културног наслеђа и афирмације општине Жагубица. Драгиши Перкићу, спортском раднику из Изварице, за остварене резултате у организацији спортских такмичења  и допринос развоју спорта посебно фудбала. Милану Мартиновићу, пољопривредном произвођачу из Осанице, за остварене резултате  у области сточарско-говедарске производње.

На седници већа усвојено је и Решење којим се налаже Јавном предузећу Дирекцији за изградњу и развој општине Жагубица, да спроведе поступак јавне набавке и изврши сва потребна уговарања са извођачем радова и надзорним органом, а у циљу поправке улица у Жагубици и у насељима Суви До и Рибаре. Поправка улица и наведеним насељима, извршиће се због оштећења коловоза услед обилних падавина и специфичне конфигурације терена.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=-aST-KNrVi4&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB