• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Одржана акција добровољног давања крви

1111У организацији црвеног крста ОпштинеЖагубица а у сарадњи са институтом за трнсфузију крви Републике Србије, у Жагубици је 13.маја у термину од 9-14 часова у средњој школи  одржана акција добровољног давања крви. 

Заменик председника општине Жагубица господин Љубиша Јовкић између осталог је истакао да је акција од изузетног значаја за нашу општину,тачније за наше грађане који имају здравствених проблема и додао: „Локална самоуправа ће увек подржати акције овог типа јер је крв нешто што је најпотребније онима чији су животи угрожени“.

Секретар црвеног крста општине Жагубица Дејан Николић, потврдио је да је од 48-оро пријављених,43 -троје дало крв,а петоро је одбијено из здравствених разлога.Такође је значајна информација да је било 11-торо нових давалаца,а од укупног броја 9 жена.

Како се и на који начин припремити за давање крви,ко може бити давалац и одговоре на слична питања дао нам је Вукашин Ђорђијевић из института за трансфузију крви Србије и један од организатора давалаштва.

Одзив  наших грађана и ученика средње Технике школе је био на завидном нивоу.Све информације о даљим  акцијама могу се добити у просторијама црвеног крста у Жагубици а 14. јуна према најавама биће додела признања за даваоце крви.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=ThommzcW8P0{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB